Het Eenakterfestival van de Wageningse Dilettanten Toneelvereniging

wagenings nut theater wageningen

Om het 111 jarig bestaan te vieren heeft de Wageningse Dilettanten Toneelvereniging het Eenakterfestival georganiseerd. Wagenings Nut was een van de sponsoren van het evenement, dat In 1998 en 2008 ook al plaatsvond. Hoewel toneelspelen geen wedstrijd is, is het ontzettend inspirerend en leerzaam om feedback te krijgen van een vakjury. Vandaar dat er wel degelijk een winnaar werd gekozen.

De Jury, bestaande uit Bert Geurkink, Elsbeth Rozenboom en Céline Hoex, beoordeelden 12 stukken van theatergroepen uit de buurt. Uiteindelijk werd er één winnaar uitgekozen. Achteraf was de jury optimistisch gestemd: “Wat een diversiteit hebben we gezien, van absurdisme naar hedendaagse poëtisch-filosofische knisperende teksten, het hondenpoepveldje als arena van onderbuikgevoelens tot en met een volle klucht en comedy., maar ook Tsjechov en zelfs eigen creaties”.

Uiteindelijk wees de jury De Wilde Kastanje met “Onvrouw” aan als winnaar. De Wilde Kastanje is een ad hoc groep uit Velp met in deze voorstelling drie acteurs van Wageningse Dilettanten Toneelvereniging.